Στρόμπολι με ζαμπόν

Σε μία εξαιρετικά λεπτή και βουτυράτη ζύμη, κλείνουμε τα βασικά υλικά, τυρί, ζαμπόν, λαχανικά και τα ψήνουμε στο φούρνο.

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ανοίγουμε τη ζύμη και με ένα κουτάλι απλώνουμε την κέτσαπ και την μουστάρδα. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, την ντομάτα και τα μπαχαρικά.

Απλώνουμε από επάνω το ζαμπόν και το τυρί. Τυλίγουμε σε ρολό  και πιέζουμε να κλείσει εντελώς δεξιά - αριστερά. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και αλείφουμε με το αυγό όλη την επιφάνεια.

Κάνουμε μερικά λοξά κοψίματα, μόνο στην πάνω ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20  λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά  και σερβίρουμε.

ΤΙΡ
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ 2 ΕΚ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ.

ΤΙΡ

Φροντίζουμε 2 εκ. περίπου από τις άκρες του φύλλου να μην βάλετε υλικά.

  • 1 συσκευασία λεπτή ζύμη για πίτσα
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 200 γρ.  ζαμπόν
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια      
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 1 μικρή  ντομάτα σε κυβάκια
  • Θυμάρι, ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό
Συνταγές για Πίτες
Photogallery