Σπιτική σοκολατένια γκοφρέτα

Την αγαπημένη σε όλους γκοφρέτα, παρουσιάζουμε τον τρόπο που θα μπορούσαν όλοι να την παρασκευάσουν στο σπίτι με τα δημητριακά να αποτελούν το μπισκότο στη γέμιση.

Θρυμματίζουμε τα Δημητριακά  σε σκόνη και τα ενώνουμε με τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει. Στρώνουμε το μίγμα ανάμεσα από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και το ανοίγουμε με ένα πλάστη, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει περίπου 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και λιώνει η σοκολάτα. Την βάζουμε σε ένα χαμηλό φορμάκι και στο ψυγείο για 3 ώρες.

Συνθέτουμε την γκοφρέτα ως εξής: κόβουμε την βάση σε ορθογώνιο κομμάτι/ κόβουμε την γέμιση σε ορθογώνιο κομμάτι και λίγο μικρότερο. Τη περνάμε από τις εξωτερικές πλευρές στο μίγμα της καρύδας ή του φιστικιού.

Βάζουμε τη γέμιση και πάνω κάτω κολλάμε τα κομμάτια της βάσης.

  • 90 γρ. Δημητριακά με μέλι
  • 80 γρ. λευκή σοκολάτα

Για την γέμιση

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγο κονιάκ
  • 15 γρ. ινδοκάρυδο
  • 15 γρ. φιστίκι αιγίνης πούδρα
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery