Ψωμί με γιαούρτι και γαλοπούλα
Το γεμιστό ψωμί με γιαούρτι, γαλοπούλα και καρύδια, αποτελεί ιδανική πρόταση για το εορταστικό τραπέζι.
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το σκόρδο να γίνουν διάφανα και τα αφήνουμε στη άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα για ζύμες και ζυμώνουμε ώσπου να πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Πλάθουμε σε καρβελάκι και ψήνουμε σε φούρνο αερόθερμο για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε.
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. γιαούρτι
- 80 γρ. γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 15 γρ. μαγειρική σόδα
- 30 γρ. καρύδια
- Δεντρολίβανο
- Πιπέρι