Ραβιόλια με τυριά
Μία εύκολη συνταγή για να παρασκευάσουμε σπιτικά ραβιόλια με κατίκι και ανθότυρο.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει λεία η ζύμη, τυλίγουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Κόβουμε το ζυμάρι μας με ένα κουπάτ και βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση ανάλογα με το μέγεθος. Αλείφουμε γύρω γύρω με λίγο νερό για να βοηθήσει να κολλήσει και κλείνουμε. Το ρίχνουμε σε βραστό νερό για περίπου 2 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι για περίπου 20 λεπτά. Σουρώνουμε και προθέτουμε το κορν φλάουερ ανακατεύοντας για να δέσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 200 γρ. αλεύρι
- 2 κρόκους
- 1 αυγά
- 1/2 κγ ξύδι
- 1/2 κγ ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 100 γρ. ανθότυρο
- 60 γρ. Κατίκι Δομοκού
- 50 γρ. λιαστή ντομάτα
- 4 φυλλαράκια δυόσμου
- Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 κύβος βοδινού
- 400 ml. νερό
- 50 ml. Μαυροδάφνη
- 1 μπαχάρι
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- ½ κρεμμύδι κομμένο
- 30 γρ. κορν φλάουρ