Πένες με σολομό και κρέμα γάλακτος
Οι πένες βράζουν σε φρέσκο ζωμό λαχανικών, ο σολομός σοτάρεται στο τηγάνι με μυρωδικά που «σβήνουν» με μια μικρή δόση αλκοόλ. Τέλος η κρέμα γάλακτος ειδική για ζυμαρικά «ενώνει» τα δύο στάδια της συνταγής.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο. Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και τον σοτάρουμε. Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό διαλύουμε τον φρέσκο ζωμό λαχανικών και βάζουμε τις πένες για 8 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και κόκκους πιπεριού. Σβήνουμε με τη βότκα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
- 500 γρ. πένες ριγέ
- 250 ml. κρέμα γάλακτος ειδική για ζυμαρικά
- 300 γρ. σολομό κατεψυγμένο
- 1 φρέσκο ζωμό λαχανικών
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 40 γρ. βούτυρο
- 100 ml. βότκα
- 50 γρ. μπρικ κόκκινο
- Πολύχρωμους κόκκου πιπεριού
- 10 τσάιβ
- 50 ml εχτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι