Μία πλούσια συνταγή με το ιδιαίτερο και αρωματικό ρύζι Jasmine και πολλά λαχανικά, που αποτελεί γεύμα από μόνο του χωρίς να σας λείπει τίποτα.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε όλα τα λαχανικά. Τοποθετούμε το ρύζι σε μεγάλο κόσκινο. Ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό. Στραγγίζουμε.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 3 λεπτά. Βάζουμε το ζωμό αλάτι, και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι με κλειστό καπάκι. Χτυπάμε όλα τα υλικά του dressing μαζί. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.
- 500 γρ. ρύζι Jasmine
- 1/2 κρεμμύδι σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 2 κύβοι κοτόπουλου
- 100 γρ. πατάτες σε κύβους
- 100 γρ. καρότο
- 100 γρ. φινόκιο
- 100 γρ. αρακάς
- 100 γρ, μπρόκολο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 αγγούρι
Για το dressing πορτοκαλιού
- 100 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 30 γρ. μέλι
- 50 γρ. μουστάρδα
- 30 ml. χυμό πορτοκαλιού
- Αλάτι και πιπέρι