Κοφτό μακαρονάκι με βασιλικό

Η μαγεία του απλού καθημερινού φαγητού στο πιάτο μας ή αλλιώς ο τρόπος για να έχετε σε πέντε λεπτά το γεύμα σας σερβιρισμένο. Μακαρονάκι κοφτό είναι το βασικό μας υλικό, με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό και σκόρδο.

Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Ρίχνουμε έναν κύβο λαχανικών και σβήνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, προσθέτουμε, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 20 λεπτά.

Παράλληλα σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε το κοφτό για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με τα φύλλα του βασιλικού. Σερβίρουμε και τρίβουμε τη φέτα από επάνω.

  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι 
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ζυμαρικά
Photogallery