Βασιλόπιτα
Παρασκευάζουμε την δική μας σπιτική βασιλόπιτα.
Δουλεύουμε σε μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπράντι το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μίγμα των κρόκων και προσθέτουμε την μαρέγκα, αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 εκ. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αυγά
- 450 γρ. ζάχαρη
- 165 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. μπράντυ
- 30 γρ. baking powder
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι