Μπάμιες λαδερές
Ένα κλασικό λαδερό φαγητό με μπάμιες κοκκινιστές, καλοσοταρισμένες στο τηγάνι.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το χυμό ντομάτας και λίγο νερό και βράζουμε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά.
Ρίχνουμε τις μπάμιες πάνω από τη σάλτσα, αλατοπίπερο, μαϊντανό και λίγο νερό ακόμη και σιγοβράζουμε το φαγητό χωρίς να ανακατέψουμε, αλλά ανακινώντας μόνο την κατσαρόλα. Όταν είναι έτοιμες οι μπάμιες ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
- 1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 150 γρ. χυμό ντομάτας
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι