Για όσους αγαπούν τα γλυκά, την συνταγή για το μιλφέιγ θα την λατρέψουν.
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μία επιφάνεια και την τρυπάμε καλά για να μη φουσκώσει. Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και χαράζουμε στο επιθυμητό σχήμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 20 λεπτά.
Για τη ζάχαρη φουντουκιού
Σε ένα τηγάνι αντικολητικό λιώνουμε τη ζάχαρη, μόλις πάρει χρώμα ελαφρώς προσθέτουμε τα φουντούκια ελαφρώς σπασμένα και ανακατεύουμε μέχρι να ξαναγίνει ρευστή η καραμέλα. Λίγο πριν βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον καφέ.
Ανακατεύουμε καλά και τουμπάρουμε σε σιλικόνη. Το περνάμε από το μπλέντερ μόλις κρυώσει για να γίνει σκόνη.
Για την κρέμα
Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη φουντουκιού και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.
Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα. Όλο µαζί το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη.
Συνθέτουμε το γλυκό μας και γαρνίρουμε με το σιρόπι περιμετρικά.
- 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
- 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 250 γραμμ. γάλα
- 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 3 κρόκους αυγών
- 20 γραμμ. κορν φλάουρ
- 20 γραμμ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη ζάχαρη φουντουκιού
- 80 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. φουντούκια
- 10 γρ. ελληνικό καφέ
Για τη γαρνιτούρα
- 40 γρ. σιρόπι φράουλας