Καραμελωμένες φτερούγες με σως BBQ

Τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου, περασμένες από γλυκιά σως καραμέλας, μας σερβίρει ο σεφ. Μας μαθαίνει να κάνουμε σπιτική BBQ σως και τηγανιτές γλυκοπατάτες που είναι το απαραίτητο γαρνίρισμα για το φαγητό μας.

Ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε την sauce στο ψυγείο. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι τις φτερούγες και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την καραμέλα. Βάζουμε σε τηγάνι τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει αραιή καραμέλα.

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσει, προσέχοντας όμως να μην πήξει εντελώς.

Πρέπει να παραμείνει ρευστή (πιο αραιή από μέλι). Βουτάμε την κάθε φτερούγα ξεχωριστά στην καραμέλα, ώστε να καλυφθεί ελαφρά, και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Βράζουμε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε κομμάτια με το χέρι. Τις τηγανίζουμε σε λάδι.

Σερβίρουμε μαζί με την bbq σος και τις γλυκοπατάτες.

  • 16 φτερούγες κοτόπουλου (800 γρ.)
  • Σουσάμι  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

  • 6 κουταλιές ζάχαρη  
  • 1/2 κουταλάκι νερό  
  • 6-7 σταγόνες λεμόνι  
  • 500 γρ. γλυκοπατάτα

ΓΙΑ ΤΗΝ BBQ SAUCE

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. μέλι
  • 70 γρ. κέτσαπ
  • ½ κούπα φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • ½ κούπα πράσσο
  • 15 γρ. (1 κουταλιά σούπας) μίγμα μυρωδικών
  • 5 γρ. (1 κουταλιά γλυκού) πάπρικα καυτερή
  • 10 γρ. (1 κουταλιά γλυκού) Γουόρτσεστερ σος
  • 10 γρ. (1 κουταλιά γλυκού) σόγια σος
Συνταγές για Κοτόπουλο
Photogallery