Κρέπα Φλωρεντίν

Η κρέπα α λα Φλωρεντίν, είναι κλασική μεγάλη κρέπα στο φούρνο, γεμιστή με σπανάκι και μοσχαρίσιο καπνιστό μπούτι.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Σε ένα τηγάνι με διάμετρο όσο η φόρμα μας ετοιμάζουμε τις κρέπες Κάνουμε και μία μεγαλύτερη.

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και μοσχοκάρυδο για να κάνουμε μία μπεσαμέλ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε την φέτα και την μπεσαμέλ. Στη φόρμα μας σχηματίζουμε ένα σταυρό με την παρμεζάνα και από επάνω βάζουμε αρχικά το μεγάλο φύλλο της κρέπας για να καλύψει και τα τοιχώματα μέχρι επάνω.

Προσθέτουμε εναλλάξ κρέπες και μίγμα από το σπανάκι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο της κρέπας κλείνουμε το μεγάλο προς τα μέσα και σφραγίζουμε με το τελευταίο φύλο. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 200οC. Όταν βγει αναποδογυρίζουμε για να φανεί ο σταυρός από το τυρί.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 500 ml. φρέσκο γάλα
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 40 ml. sprite

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 400 γρ. σπανάκι φρέσκο (πλυμένο, καθαρισμένο)
  • 100 γρ. καπνιστό μπούτι μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμυδάκι  φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. βούτυρο   
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. γάλα
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery