Καραμανλίδικη καβουρμαδόπιτα

Μία παραδοσιακή πίτα Καππαδοκίας μάς ετοιμάζει ο σεφ. Βασικό υλικό της γέμισης είναι ο βοδινός καβουρμάς, με ελάχιστο λίπος και λίγες φέτες παραδοσιακό λουκάνικο Καππαδοκίας. Μία χειμωνιάτικη, εορταστική πίτα που ταξιδεύει την γεύση μας στην Ανατολή.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον καβουρμά, κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνατε και να μαλακώσει.

Προσθέτουμε ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση, να φύγουν τα πολλά υγρά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και τοποθετούμε μία ποσότητα από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ατομικά πιτάκια, αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

  • 150 γρ. βοδινό καβουρμά
  • 150 γρ. λουκάνικα τ. Καπαδοκίας
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery