Ξινόχοντρο με μανιτάρια και μαϊντανό

Η κρεμώδης σούπα με ξινόχοντρο, μανιτάρια και αρωματικό μαϊντανό, είναι το κατάλληλο και διαφορετικό πιάτο για να ξεκινήσει ένα χειμωνιάτικο γεύμα.

Χοντροκόβουµε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε τον τραχανά, τον κύβο και περίπου 700 ml. Νερό. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα multi. Ρίχνουμε τη σάλτσα μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ελέγχοντας τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το κρύο βούτυρο. Η τελική μορφή του τραχανά είναι κρεμώδης και χυλωμένη.

300 γρ. Ξυνόχοντρο τραχανά
1 κύβο κότας
2 μανιτάρια Πόρτομπελο
2 - 3 μανιτάρια πλευρώτους
50 γρ. κρύο βούτυρο

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ
40 ml. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Συνταγές για Ζυμαρικά
Photogallery