Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού και κατίκι
Απλή, γρήγορη και γευστική η πρόταση για το κυρίως πιάτο. Η συνταγή της σάλτσας πέστο ακριβής στις αναλογίες των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, κάνει στην διαφορά.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό. Αφαιρούμε το κοτσάνι για να μην πικρίσει. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα multi χωρίς το κατίκι. Αφαιρούμε και προσθέτουμε το κατίκι ανακατεύοντας με το χέρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά. Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο.
Ανακατεύουμε καλά για να βγάλει ο βασιλικός όλα τα αρώματά του. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα τοματίνια κομμένα στα 4.
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 100 γρ. κατίκι Δομοκού
- ½ ματσάκι βασιλικός
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 20 γρ. κουκουνάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 6 τοματίνια