Κοτόπουλο στιφάδο με κρούστα αλατιού

Το κοτόπουλο με μικρά κρεμμυδάκια ψήνονται στη γάστρα, σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς απώλειες, μια που σφραγίζουμε το σκεύος ερμητικά με ζυμάρι από αλεύρι, νερό και χοντρό αλάτι.

Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ολόκληρα. Τα αφαιρούμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στη γάστρα και προσθέτουμε 150 ml. ζωμό κότας. Προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες.

Για τη κρούστα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Αλείφουμε με νερό το χείλος της γάστρας και ανοίγουμε ένα φύλλο όσο η διάμετρος της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

  • 1 κοτόπουλο
  • 12 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 300 γρ. πατάτες
  • 1 κύβο κότας
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

  • 225 γρ. αλεύρι
  • 150 ml. νερό
  • 40 γρ. χοντρό αλάτι
Συνταγές για Κοτόπουλο
Photogallery