Ταρτάκια σοκολάτας με δημητριακά

Ένα λαχταριστό επιδόρπιο: Τα ταρτάκια σοκολάτας με δημητριακά...

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζεσταίνοντας την κρέμα και ανακατεύοντας την με την τριμμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε τα δημητριακά που τα έχουμε θρυμματίσει και παίρνουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το βάζουμε σε μικρές παγοθήκες και αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 1 ώρα. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και μαγειρική σόδα.

Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το γάλα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε μία αντικολλητική φόρμα για κεκάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 190 βαθμούς για 8 λεπτά.

Μόλις βγεί από το φούρνο πιέζουμε στο κέντρο 1 μπάλα δημητριακών. Αφήνουμε μέσα στο σκεύος να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Η συνταγή κάνει 20 μπισκότα.

  • 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις   
  • ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 60 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 βανίλια
  • 30 ml. γάλα 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 ml. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. δημητριακά πρωινού Σοκολάτα γάλακτος
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery