Σουβλάκι καλτσόνε (Πιτσα-λάκι)

Μία διαφορετική και δημιουργική συνταγή με πίτα από  ζύμη πίτσας, που εσωκλείουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης, διαφορετικές γεμίσεις, με μπέικον, κοτόπουλο, γιαούρτι και ποικιλία αρωματικών.

Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε ένα ταψί. Την κόβουμε στα 4 σταυρωτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 8 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το μπέικον και την πιπεριά.

Ψιλοκόβουμε το χοιρινό λαιμό και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια. 

Όταν βγει η ζύμη περιμένουμε να κρυώσει και κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση. Δημιουργούμε με το κάθε κομμάτι μία τσέπη και γεμίζουμε την μία με κοτόπουλο, μπέικον, μαρούλι, πιπεριά, μαγιονέζα και την άλλη με χοιρινό λαιμό, γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι και άνηθο. Σερβίρουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες.

  • 400 γρ. Αφράτη ζύμη για πίτσα
  • ½ στήθος κοτόπουλο
  • 60 γρ. (4 φέτες) μπέικον
  • Πράσινη πιπεριά
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • 2 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. χοιρινό λαιμό
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 1 κλωναράκι άνηθο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 500 γρ. πατάτες σε ροδέλες τηγανισμένες
  • Eλαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery