Θεσσαλικός πλαστός

Ο Θεσσαλικός πλαστός, είναι μία εξαιρετική συνταγή για πίτα, εύκολη και γρήγορη. Πίτα εποχής, θα την ονομάσουμε,  μια που χρησιμοποιούμε χόρτα της Άνοιξης (σπανάκι, ραδίκια, καυκαλήθρες, σέσκουλα) πάνω σε χυλό με βάση το καλαμποκάλευρο.

Πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουµε. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω για τα υγρά.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τον χυλό σε ένα μπωλ και ρίχνουμε τον μισό σε ένα λαδωμένο σκεύος. Βάζουμε από πάνω τα χόρτα ανακατεμένα με την φέτα και τον άνηθο. Ρίχνουμε το ζουμί από τα χόρτα μέσα στον υπόλοιπο χυλό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω από τα χόρτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Για τη γέμιση

  • 1,5 κιλό χόρτα εποχής σπανάκι, ραδίκια, καυκαλήθρες, σέσκουλα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 200 γρ. φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τον χυλό

  • 3 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery