Φασολάκια με γαλοπούλα σε σάλτσα καφέ και πορτοκάλι
Συνταγή που ξεκινά και ολοκληρώνεται στο τηγάνι. Πρωτότυπος συνδυασμός υλικών. Μία έξυπνη και νόστιμη πρόταση για να μπούμε στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε φασολάκια. Αφού μαγειρευτούν σβήνουμε με καφέ espresso και πορτοκάλι.
Σοτάρουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι το φιλέτο γαλοπούλας μαζί με τα φασολάκια. Σβήνουμε με το πορτοκάλι και τον εσπρέσσο, προσθέτουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι η σάλτσα να γλασάρει. Τέλος δένουμε με την κρέμα. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
- 1 φιλέτο γαλοπούλας
- 800 γρ. φασολάκια στρογγυλά
- 150 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 60 ml. εσπρέσσο
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κύβο βοδινού
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος