Κοκκινιστά λαζάνια με σαλάμι και φέτα

Λαζάνια φούρνου κοκκινιστά, με σάλτσα ντομάτας, σαλάμι αέρος, μελιτζάνα και φέτα.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε κατσαρόλα με λάδι. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό τομάτας, τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το αέρος και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά. Σε πυρίμαχο σκεύος λαδώνουμε, βάζουμε μία στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας, απλώνουμε τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε με λαζάνια. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Τελειώνουμε με μία στρώση σάλτσας, πασπαλίζουμε τρίμματα ψωμιού και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 30’ στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια ψήνουμε 10 λεπτά στο γκριλ για να γκρατιναριστεί.

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 4 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα σε κυβάκια
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος no.72 ζουλιέν
  • 60 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 60 γρ. μοτσαρέλα ξερή τριμμένη  
  • 80 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τριμμένο ψωμί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Συνταγές για Ζυμαρικά
Photogallery