Cheesecake με ξινομηζύθρα και δημητριακά
Ιδιαίτερο και το cheesecake που σερβίρουμε μια που το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι ξινομυζήθρα και η βάση του είναι από δημητριακά.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Βάζουμε τα δημητριακά σε ένα multi και τα σπάμε ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και κάνουμε μία βάση στη φόρμα μας.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε τη ζελατίνη με κρύο νερό. Βάζουμε την κρέμα με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στο μίξερ χτυπάμε την ξινομυζήθρα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα. Τοποθετούμε το μίγμα επάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 150 γρ. δημητριακά Κλασσική γεύση
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ζελατίνη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 50 γρ. μαρμελάδα φράουλα