Σορμπέ λεμόνι με δυόσμο

Ένα εύκολο και δροσιστικό επιδόρπιο...

Κάνουμε ένα σιρόπι με τα 2 πρώτα υλικά. Χτυπάμε τα φύλλα του δυόσμου σε ένα γουδί με λίγο ζάχαρη και τα βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε το κρύο νερό και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και χτυπάμε για ακόμα 10 δευτερόλεπτα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το σιρόπι και ξαναχτυπάμε. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε φόρμα και καταψύχουμε για 5-6 ώρες.

  • 400 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 20 φύλλα δυόσμου
  • 250 γρ. νερό κρύο
  • 200γρ. χυμό λεμόνι
  • 1 ασπράδι αυγού
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery