Μακαρονόπιτα

Μία χορταστική και διαφορετική πρόταση για να απολαύσετε  τα ζυμαρικά, είναι η μακαρονόπιτα. Επιλέγουμε μακαρόνι Νο 5, σαν βασικό υλικό, πολλά λαχανικά και αλλαντικά.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μαζί με τα λαχανικά και τον κύβο για 8 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το λουκάνικο που έχουμε ψιλοκόψει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Απλώνουμε τα φύλλα σε ταψί 2 από κάθε πλευρά καλύπτοντας καλά όμως το κάτω μέρος του ταψιού. Ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τα φύλλα προς τα πάνω. Λαδώνουμε, προσθέτουμε τα τελευταία 2 φύλλα. Ψήνουμε σε  φούρνο στο αερόθερμο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά

  • 500 γρ. μακαρόνι Ν. 5
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 50 γρ. αρακά κ/ψ
  • 50 γρ. καρότο κύβους
  • 1 κύβο κότας
  • 60 γρ. μπέικον
  • 60 γρ. λουκάνικο Φρανκφούρτης
  • 80 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 50 γρ σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 60 ml. Κρέμα γάλακτος
  • Πάπρικα γλυκιά, πιπέρι
Συνταγές για Ζυμαρικά
Photogallery