Μακαρονόπιτα
Μία χορταστική και διαφορετική πρόταση για να απολαύσετε τα ζυμαρικά, είναι η μακαρονόπιτα. Επιλέγουμε μακαρόνι Νο 5, σαν βασικό υλικό, πολλά λαχανικά και αλλαντικά.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μαζί με τα λαχανικά και τον κύβο για 8 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το λουκάνικο που έχουμε ψιλοκόψει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνουμε τα φύλλα σε ταψί 2 από κάθε πλευρά καλύπτοντας καλά όμως το κάτω μέρος του ταψιού. Ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τα φύλλα προς τα πάνω. Λαδώνουμε, προσθέτουμε τα τελευταία 2 φύλλα. Ψήνουμε σε φούρνο στο αερόθερμο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά
- 500 γρ. μακαρόνι Ν. 5
- 6 φύλλα κρούστας
- 50 γρ. αρακά κ/ψ
- 50 γρ. καρότο κύβους
- 1 κύβο κότας
- 60 γρ. μπέικον
- 60 γρ. λουκάνικο Φρανκφούρτης
- 80 γρ. γκούντα τριμμένη
- 50 γρ σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
- 2 αυγά
- 60 ml. Κρέμα γάλακτος
- Πάπρικα γλυκιά, πιπέρι