Φασολάκια με γραβιέρα και αμύγδαλα
Κλασική συνταγή λαδερών. Τα φασολάκια σε έξτρα παρασκευή γίνονται και σκεπαστή πίτα.
Αφού κάψει η κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φασολάκια ανακατεύοντας και σβήνουμε με χυμό λεμονιού, τη τομάτα και λίγο νερό.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και ανακατεύουμε σταδιακά. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό προσθέτουμε, τη γραβιέρα, το άνηθο και τα αμύγδαλα.
- 1 κιλό φασολάκια στρογγυλά
- 3 Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 150γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- 100γρ. αμύγδαλα φιλέ (ελαφρώς καβουρδισμένα)
- Λίγο άνηθο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο