Πατατοσαλάτα
Συνταγή του σεφ μας για γευστικότατη πατατοσαλάτα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε χωρίς να γίνουν εντελώς, έπειτα τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τις κόβουμε φέτες. Φτιάχνουμε λαδόξιδο και το νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Χύνουμε τη μαρινάδα πάνω στις φέτες τις πατάτες.
Στη συνέχεια, τις περιχύνουμε και με τον καυτό ζωμό βοδινού. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με τις πατάτες. Καθαρίζουμε το αγγουράκι, το πλένουμε και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
Αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουτάλι και το κόβουμε λεπτές φέτες. Το προσθέτουμε στις πατάτες, αλλά δεν ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί σκεπασμένη τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κύβος βοδινού για 250 ml καυτό ζωμό
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 αγγουράκι
- 80 ml. ξίδι
- 80 ml. λάδι
- Αλάτι και πιπέρι