Ολόκληρο ψητό κοτόπουλο φούρνου. Η πρόταση της σως μελιού και η αλμυρή γέμιση γραβιέρας, ανεβάζει το πιάτο πολύ ψηλά, γαστρονομικά.
Πλένουμε το κοτόπουλο με νερό και ξύδι. Σε ένα τηγάνι αφού ζεσταθεί βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κολοκύθι και τις πιπεριές. Αφήνουμε να σωταριστούν και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, την λιαστή ντομάτα, την κάπαρη και τη ντομάτα.
Ρίχνουμε πουδραριστά το αλεύρι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά μας. Αφαιρούμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την τριμμένη γραβιέρα μας. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσει η γέμιση.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση και με την βοήθεια μίας σακοράφας ράβουμε το άνοιγμα. Τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με την σάλτσα μας (αφού έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά μαζί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τον πουρέ.
ΤΙΡ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
ΓΕΜΙΣΗ
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 Ντομάτα σε κυβάκια
- 200 γρ. κολοκύθι τριμμένο
- 10 -12 μπαλάκια κάπαρη
- 50 γρ. πιπεριές τρίχρωμες καρέ
- 1 κρεμμύδι ξερό καρέ
- 50 γρ. λιαστή ντομάτα μπρινουάζ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 10 γρ. θυμάρι
- 50 γρ. Βούτυρο
- 30 γρ. Αλεύρι
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κουτί πουρέ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. λεμόνι
- 50 γρ. μουστάρδα
- 150 γρ. νερό
- 25 γρ. μέλι
- Αλάτι-πιπέρι