Σούσι θαλασσινών... αλά ελληνικά
Για τους λάτρεις της Ιαπωνικής κουζίνας, ο Βησσαρίων μας μαθαίνει τον τρόπο να κάνουμε σούσι με θαλασσινά, προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνήθειες διατροφής.
Σε ένα κατσαρολάκι αφού κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα θαλασσινά. Ρίχνουμε πρώτα το καλαμάρι, μετά το χταπόδι και τέλος το μύδι αλατοπιπερώνοντας.
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε κατά μήκος στα 4.
Κόβουμε την πιπεριά ζουλιέν.
Απλώνουμε το φύλλο και από επάνω βάζουμε το ρύζι αφήνοντας 1 εκατοστό από το τέλος, προσθέτουμε τα θαλασσινά, 1 λωρίδα πιπεριά και 1 κομμάτι αγγούρι. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε σάλτσα σόγιας και τυλίγουμε σε ρολό.
- 5 φύλλα Νόρι (φύκια αποξηραμένα σε μορφή τετράγωνου φύλλου)
- ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΒΑΖΟΥΜΕ 25 ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ
- 100 γρ. ιαπωνικό κοντόκοκκο ρύζι (ή ρύζι ειδικά για σούσι) βρασμένο
- 100 γρ. καλαμαράκι
- 100 γρ. χταπόδι
- 100 γρ. μύδια ψίχα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 μικρό αγγούρι
- Σάλτσα σόγιας
- Αλάτι, πιπέρι