Εναλλακτικός τρόπος παρουσίασης των γεμιστών με ρύζι που γνωρίζουμε.
Βράζουμε το ρύζι al dente μέσα σε νερό με αλάτι, πιπέρι, δάφνη και το μπαχάρι. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε το ρύζι. Αδειάζουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους. Σε ένα τηγάνι αφού κάψει ρίχνουμε το λάδι και ξεκινάμε το σοτάρισμα με τα κρεμμύδια, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι και το εσωτερικό από τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αφού πιεί τα 2/3 από τα υγρά αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, τον άνηθο και τις σταφίδες και μπαχαρικά ανακατεύοντας συνεχώς. Γεμίζουμε με το μίγμα μας τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τοποθετούμε ενδιάμεσα την πατάτα που έχουμε κόψει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 35 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό νερό από το ρύζι που έχουμε κρατήσει, χτυπώντας συνεχώς και δυνατά για να μην μας ψηθεί το αυγό. Περιχύνουμε τα γεμιστά με το αυγολέμονο αφού τα βγάλουμε από το φούρνο. Κουνάμε το ταψί κυκλικά για να πάει παντού το αυγολέμονο και τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε
ΤΙΡ
ΤΟ ΡΥΖΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΤΙΡ 2
ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ
ΤΙΡ 3
ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΩΜΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΣ
4 ντομάτες
4 πιπεριές
1 πατάτα
100 γρ. φέτα σπασμένη
400 γρ. ρύζι μπασμάτι
20 γρ. αμύγδαλο φιλέ
20 γρ. κάσιους σπασμένα
20 γρ. φουντούκι σπασμένα
30 γρ. σταφίδες
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι-πιπέρι
Για το αυγολέμονο
3 αυγά
30 ml. χυμό λεμόνι