Φωλιές από μήλα με γέμιση και σφολιάτα...
Κόψτε την κορυφή από 4 μήλα. Αφαιρέστε το εσωτερικό του κάθε μήλου με ένα κουτάλι πολύ προσεκτικά, ώστε να μην τρυπήσετε το φλοιό. Όσο περισσότερο από το μήλο βγει τόσο το καλύτερο.
Ανακατεύουμε αυτό που αφαιρέσαμε με κανέλα και τις ζάχαρες σε ένα μπολ. Αν προτιμάτε περισσότερο ή λιγότερο κανέλα κάνετε ρυθμίσεις όπως επιθυμείτε. Το ίδιο ισχύει και για τη ζάχαρη. Βάζουμε τη γέμιση ξανά μέσα στο μήλο. Παίρνουμε την σφολιάτα και κόβουμε σε λωρίδες 1 εκ.. Καλύπτουμε το πάνω μέρος του μήλου με λωρίδες σφολιάτας σε ένα πλέγμα.
Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα μικρό πυρέξ και προσθέστε ζεστό νερό να καλύψει το 1/3 από τα μήλα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και τα μήλα να είναι μαλακά.
Ιδανικά με παγωτό καϊμάκι.
ΤΙΡ
ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!!!!!
- 4 μήλα
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
- 200γρ. σφολιάτα PILLSBURY