Κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα είναι μία ελαφριά παρασκευή...

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, τον κύβο, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά.

Αφήνουμε τη σούπα να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα υλικά μας. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα ελέγχοντας την πυκνότητα της.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με κρουτόν.

  • 700 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια
  • 150 ml γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Σούπες
Photogallery