Αγγινάρες λεμονάτες με βελουτέ λαχανικών
Κλασική συνταγή λεμονάτου φαγητού με λαδερές αγκινάρες, παντρεύεται άψογα με την καπνιστή γαλοπούλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την γαλοπούλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά τη πατάτα και το καρότο. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο νερό, τις αγκινάρες και το αφήνουμε να βράσει περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρούμε την μισή ποσότητα τω λαχανικών και περνάμε από bimmer όλη την κατσαρόλα μας. Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, τη λιαστή ντομάτα, την κρέμα και τα λαχανικά που έχουμε αφαιρέσει. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.
- 450 γρ. αγκινάρες
- 100 γρ. γαλοπούλας Νίκας
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα μικρά ζαράκια
- 1 λεμόνι
- 1 Καρότο μικρές ροδέλες
- 50 γρ. λιαστή τομάτα ζουλιέν
- Αλάτι-πιπέρι-θυμάρι