Σαλάτα με σπιτική μαγιονέζα και μπέικον

Η σαλάτα είναι από ποικιλία λαχανικών, συνοδεύεται από την καπνιστή γεύση του μπέικον και την ντρεσάρουμε με σπιτική μαγιονέζα.

Για τη μαγιονέζα

Φροντίστε όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά η μαγιονέζα θα κόψει. Τα αβγά θέλουν περίπου μία ώρα έξω από το ψυγείο. Σε κυλινδρικό δοχείο βάλτε πρώτα το αβγό, μετά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το λάδι. Τοποθετήστε το ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να καλύπτει τον κρόκο και ξεκινήστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Θα δείτε να γίνεται η μαγιονέζα κάτω κάτω. Απλά σηκώστε το μπλέντερ απαλά προς τα επάνω για να ενσωματωθεί και το υπόλοιπο λάδι και όταν θα δείτε όλο το υγρό να έχει γίνει μαγιονέζα σταματήστε. Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε ένα δοχείο που να κλείνει καλά και καταναλώστε την τις επόμενες 2-3 ημέρες.

Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με όλα τα υλικά και σερβίρετε.

  • 1 μαρούλι
  • Γαλοπούλα ή κοτόπουλο που μας έχει μείνει
  • 100 γρ. κρουτόν
  • 100 γρ. bacon ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
  • 1 ντομάτα

Για τη μαγιονέζα

  • 1 αυγό  
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ μέλι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
  • 250 ml. ηλιέλαιο
Συνταγές για Σαλάτες
Photogallery