Καβουροσαλάτα με σπιτική μαγιονέζα

Η καβουροσαλάτα μας είναι μοναδική, με εκλεκτή καβουρόψιχα και σπιτική μαγιονέζα, που θα μάθουμε να κάνουμε μόλις σε δύο λεπτά.

Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με τα μυρωδικά. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα: Σε κυλινδρικό δοχείο βάζουμε πρώτα το αβγό, μετά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το λάδι.

Τοποθετούμε το ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να καλύπτει τον κρόκο και ξεκινάμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Θα δείτε να γίνεται η μαγιονέζα κάτω κάτω. Απλά σηκώνετε το μπλέντερ απαλά προς τα επάνω για να ενσωματωθεί και το υπόλοιπο λάδι και όταν θα δείτε όλο το υγρό να έχει γίνει μαγιονέζα σταματήστε. Σερβίρουμε σε μπολ και θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα το σουρίμι. Ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και σερβίρουμε.

 

  • 300 γρ. σουρίμι
  • 1 γαλλική σαλάτα
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 lime
  • 1/2 αγγούρι σε μικρούς κύβους

Για τη μαγιονέζα

  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
  • 250 ml. ηλιέλαιο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Σαλάτες
Photogallery