Αρακάς λαδερός

Παρασκευάζουμε μία παραδοσιακή συνταγή με κοκκινιστό αρακά.

Σε κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τέλος τον αρακά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την τομάτα τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.  Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

  • 500 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 300 γρ. τομάτες τριμμένες
  • 20 γρ. πελτέ
  • 2 πατάτες  
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Λαδερά
Photogallery