Το κύριο υλικό της γέμισης στα κανελόνια είναι το σπανάκι. Θα το σοτάρουμε, θα συμπληρώσουμε ελάχιστο μπέικον και θα κλείσουμε την γέμιση στα ζυμαρικά μας. Κρέμα γάλακτος είναι το υλικό που θα μας δώσει την απαραίτητη και μεστή υφή της σάλτσας που χρειαζόμαστε και η συνταγή θα τελειώσει το φούρνο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρω το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα τηγάνι δίπλα σοτάρουμε το μπέικον αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε.
Προσθέτουμε το μπέικον στο σπανάκι μαζί με την γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα ένα-ένα τα κανελόνια, τα οποία βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, σε μία στρώση.
Πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο Μετσοβόνε και την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με το αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- 250 γρ. κανελόνια
- 750 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. μπέικον
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
- 300 ml. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι