Πέστροφα γεμιστή με λαχανικά

Μία ιδιαίτερη πρόταση για την αξιοποίηση φιλεταρισμένου ψαριού, με μία «έξυπνη» γέμιση λαχανικών και πουρέ παντζαριών.

Πασπαλίζουμε με το μίγμα μυρωδικών τα φιλέτα της πέστροφας. Τυλίγουμε τα φιλέτα βάζοντας στο εσωτερικό της τα λαχανικά. Στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στο αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Ψήνουμε τα παντζάρια μέσα σε αλουμινόχαρτο με ελαιόλαδο και αλάτι για περίπου 45 λεπτά. Τα άζουμε σε ένα multi μαζί με την κρέμα το σκόρδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε πιάτο τον πουρέ από επάνω το ψάρι και γαρνίρουμε με σκορδομαϊντανόλαδο.

  • 8 φιλέτα πέστροφας
  • 15 γρ. μίγμα μυρωδικών
  • 1 κολοκύθι ζουλιέν
  • 1 καρότο ζουλιέν
  • 5-6 κλαδάκια μάραθο
  • 500 γρ. παντζάρια
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο, ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ψαρικά
Photogallery