Ταρτάρ ντομάτας με ρόκα, κατίκι και σπαράγγια
Σαλάτα με βάση την ψιλοκομμένη ντομάτα, με πολλά μυρωδικά και κατίκι. Σερβίρουμε με σπαράγγια και ρόκα.
Αφαιρούμε από τις ντομάτες τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την κάπαρη ψιλοκομμένη το κατίκι, την γαλέτα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με τα σπαράγγια σε τρίλιζα και την ρόκα.
- 3 ντομάτες
- 30 γρ. κάπαρη
- 60 γρ. κατίκι Δομοκού
- 30 γρ. γαλέτα
- Φρέσκια ρίγανη
- Φυλλαράκια βασιλικού
- 8 σπαράγγια βρασμένα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ένα ματσάκι ρόκα