Με στήθος κοτόπουλου, παρασκευάζουμε μόνοι μας ρολά γεμιστά, με γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά. Τα ψήνουμε και δημιουργούμε τη σάλτσα άνηθου ώστε να συνοδεύσουμε ιδανικά το πιάτο μας.
Χαράζουμε τα φιλέτα στη μέση για να τα ανοίξουμε. Απλώνουμε μεμβράνη και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε επάνω το κοτόπουλο και γεμίζουμε με την γαλοπούλα, το τυρί, τις πιπεριές και μία ροδέλα ντομάτας κομμένη στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό δένοντας τις άκρες.
Το βράζουμε σε κοχλάζον νερό για 12 λεπτά. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα, αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να κρυώσει. Βγάζουμε τη μεμβράνη και με ένα πινέλο αλείφουμε το μίγμα χτυπημένου αυγού και μουστάρδας. Περνάμε το ρολό από το μίγμα γαλέτα άνηθο. Τελειώνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο.
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει σοτάρουμε τα λαχανικά μας προσθέτοντας στο τέλος τη ντομάτα που μας έχει περισσέψει κομμένη καρέ, αλάτι, πιπέρι και 1 σφηνάκι νερό. Αφήνουμε μέχρι να γλασάρει.
- 3 φιλέτα κοτόπουλο μισά
- 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- ½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ζουλιέν
- ½ πράσινη πιπεριά Φλωρίνης ζουλιέν
- 3 φέτες μοτσαρέλα ξερή
- 1 ντομάτα
- Φρέσκο θυμάρι
- 4 κολοκυθάκια μεσαία καρέ
- 2 καρότα μεσαία καρέ
- 4-5 μανιτάρια champignon καρέ
- 10 γρ. μουστάρδα
- 50 γρ. άνηθο
- 80 γρ. γαλέτα
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι