Μαθαίνουμε τον τρόπο να κάνουμε μόνοι μας σαραγλί, αλλά διαφοροποιούμε την γέμιση των ξηρών καρπών, με δημητριακά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, 2 εκ. πιο μέσα από τις άκρες.
Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό με τη βοήθεια μιας βέργα. Τραβάμε σιγά σιγά τη βέργα σουρώνοντας το ρολό και το τοποθετούμε σε σκεύος για το φούρνο. Βουτυρώνουμε και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για περίπου 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5' σε κατσαρολάκι. Περιχύνουμε με αυτό το ζεστό σαραγλί και αφήνουμε να πιεί το σιρόπι για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- 2 φύλλα κρούστας
- 100 γρ. δημητριακά σοκολάτα γάλακτος σπασμένα
- 10 γρ. κανέλα
- 10 γρ. γαρίφαλο
- 20 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. καρύδια τριμμένα
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 120 ml. νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα λεμονιού