Λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα
Απλό, χορταστικό γεύμα στην κατσαρόλα, με κοτόπουλο, στα αρώματα του λεμονιού και της ρίγανης.
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια αφού πρώτα τα μαρινάρουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο και μειωθούν τα υγρά προσθέτουμε τις πατάτες και τη ρίγανη και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να σερβίρουμε.
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένο
- 100 ml. χυμό λεμονιού
- 400 γρ. πατάτες σε ροδέλα τηγανιτές
- Ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι