Γεμιστά κουπάκια αγκινάρας ογκρατέν
Οι κούπες από τις αγκινάρες, γίνονται η βάση για την γέμισή μας, με ποικιλία λαχανικών και ζαμπόν. Γαρνίρουμε με πουρέ πατάτας. Ψήνουμε στο φούρνο, ογκρατέν.
Βράζουμε τις αγκινάρες 7-8 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε τον πουρέ μας και αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το ζαμπόν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς.
Γεμίζουμε τους πάτους της αγκινάρας με τη γέμιση και από επάνω βάζουμε τον πουρέ με μία σακούλα και ένα κορνέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
- 1 συσκευασία αγκινάρες κ/ψ
- 100 γρ. αρακά κ/ψ
- 150 γρ. μανιτάρια κ/ψ
- 100 γρ. ζαμπόν
- 50 γρ. πασάτα
- 1 φινόκιο
- 1κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Πάπρικα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 60 γρ. πουρέ πατάτας
- 250 ml. νερό
- 125 ml. γάλα
- 1 αυγό
- Μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. σκληρό τυρί Δανίας
- Αλάτι, πιπέρι