Σιροπιαστή ινδοκαρυδόπιτα

Το σιροπιαστό αυτό γλυκό είναι αφράτο, με βάση την ινδική καρύδα.

Χτυπάμε σε μίξερ βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Σεμιζάρουμε μία 26 στρογγυλή φόρμα με βούτυρο και αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 45 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε μερίδες και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο
  • 125 γρ. αλεύρι φαρινάπ
  • 1 βανίλια
  • 5 αυγά

Για το σιρόπι

  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • Λίγη κανέλα
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery