Χταπόδι μωσαϊκό

Τι είναι το χταπόδι μωσαϊκό; Αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει  και να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο, με χταποδάκια και ένα λιτό dressing που τους ταιριάζει απόλυτα.

Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά και νερό μέχρι να το καλύψει. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το χταπόδι το βγάζουμε και κόβουμε τα πόδια του.

Τα βάζουμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι, τα πιέζουμε με ένα βάρος και τα βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επομένη αφαιρούμε το βάρος και βγάζουμε το χταπόδι από το μπουκάλι. Κόβουμε σε φέτες 1 εκατοστού, περιχύνουμε με το dressing αφού πρώτα ανακατέψουμε τα υλικά του. Γαρνίρουμε με κόκκους πιπεριού εκραζέ.

  • 500 γρ. κ/ψ χταπόδι
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50 ml. λευκό κρασί
  • 5 κόκκους πολύχρωμο πιπέρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι

Για το dressing

  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 30 ml. χυµό λεµονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Συνταγές για Θαλασσινά
Photogallery