Ο ιδιαίτερος τρόπος ψησίματος του κοτόπουλου και η υπέροχη και πρωτότυπη σάλτσα που το συνοδεύει, εγγυάται ένα μενού για ειδικές περιπτώσεις, που θα εντυπωσιάσει.
Για τις πατάτες
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τις βράζουμε για 5 λεπτά σε νερό μαζί με το σκόρδο. Αλείφουμε την βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Στρώνουμε στο ταψί μια στρώση πατάτες, από πάνω βάζουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τυρί και το μπέικον. Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος πρέπει να πασπαλίσουμε με λίγο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 45 λεπτά με μία ώρα.
Για το κοτόπουλο
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και το ψήνουμε σε μία σακούλα ειδική για τρόφιμα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα
Παίρνουμε τα υγρά από τη σακούλα και τα βάζουμε σε ένα τηγανάκι μαζί με τα φρούτα μέχρι να πάρει μία βράση. Αν θέλουμε περνάμε τη σάλτσα από το multi.
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- Πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
- Σακούλες τροφίμων για ψήσιμο
Για τη σάλτσα
- 100 γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
- Τα υγρά από το ψήσιμο
Για τις πατάτες
- 500 γρ. πατάτες στο μαντολίνο
- 80 γρ. μπέικον καρέ
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ. βούτυρο
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι