Σοκολατένιες καρδιές με φράουλες

Μία δημιουργία με σοκολάτα, σε σχήμα καρδιάς, γαρνιρισμένο με σάλτσα φράουλας.

Χτυπάμε σε multi τα υλικά για τη βάση και τη στρώνουμε στα φορμάκια μας. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα μαζί με την κανέλα. Ανακατεύουμε να λιώσει και γεμίζουμε τα φορμάκια μας. Παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες. Για τη σάλτσα μας σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βγάλει η φράουλα το χρώμα της. Προσθέτουμε τη γρεναδίνη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • Κανέλα

Για τη βάση

  • 3 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
  • 15 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 20 γρ. φουντούκια

Για τη σάλτσα

  • 8 φράουλες
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 10 ml. γρεναδίνη
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery