Πυργάκια με κατίκι και λαχανικά

Η πρόταση της ζεστής σαλάτας είναι ενδιαφέρουσα και γευστική. Πρωταγωνιστές στο σερβίρισμα του πιάτου το Κατίκι Δομοκού και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε στη σχάρα. Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες κρατάμε αυτές που θέλουμε και τις υπόλοιπες τις αφήνουμε για την σάλτσα.

Σε ένα κατσαρολάκι αφού κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Μόλις δέσει η σάλτσα μας την περνάμε με το ραβδομπλέντερ για να γίνει λεία. Σε ένα πιάτο βάζουμε σάλτσα από κάτω και με ένα τσέρκι ετοιμάζουμε το πυργάκι μας. Βάζουμε στο τσέρκι: μελιτζάνα, κατίκι, δημητριακά, δυόσμο, ντομάτα 2 φορές. Μεταφέρουμε στο πιάτο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

  • 2 μελιτζάνες
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 2 ντομάτες
  • 80 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης ελαφρώς σπασμένα
  • Λίγο δυόσμο

Για τη σάλτσα

  • Όση ντομάτα μας έμεινε από πριν
  • 20 γρ. πελτέ
  • 1 μικρό κρεμμύδι καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Συνταγές για Σαλάτες
Photogallery