Τα μπράουνις είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ ή ζύμη για μαλακά μπισκότα, πάνω σε τραγανή βάση δημητριακών.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βεβαιωθείτε ότι η σχάρα είναι στη μέση του φούρνου. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και την βανίλια και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. Απλώνουμε τα δημητριακά στη βάση και αδειάζουμε το μείγμα από επάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- 80 γρ. δημητριακά με σοκολάτα γάλακτος
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 110 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 200 γρ. καρύδια ψίχα
- 110 γρ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο