Ένα όμορφο και γευστικό πιάτο μας υπόσχεται ο σεφ. Μας μαθαίνει τον κατάλληλο τρόπο για να ψήνουμε μόνοι μας τραγανά παϊδάκια κοτόπουλου. Το πιάτο μας το γαρνίρει με λαχανικά.
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Το κόβουμε από την πλευρά του στήθους και το γυρνάμε επάνω στην επιφάνεια εργασίας μας. Το πιέζουμε από το πίσω μέρος για να ανοίξει και να απλώσει. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε σχάρα στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 1 ώρα.
Σε ένα ταψί από κάτω βάζουμε τα λαχανικά μας κομμένα σε διάφορε σχήματα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφού περάσει η 1 ώρα γυρνάμε στο γκριλ για ακόμα 15 λεπτά για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο μας.
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 50 γρ. μουστάρδα
- 30 ml. Ελαιόλαδο
- 30 γρ. μέλι
- 1 κολοκύθια
- 1 καρότο
- 1 μελιτζάνα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
- Ρίγανη ξερή
- Αλάτι, πιπέρι