Πιροσκί αλλιώς... με πουρέ πατάτας
Μία πρωτότυπη ζύμη για πιροσκί, με πουρέ πατάτας θα μάθουμε σήμερα. Λουκάνικα Φραγκφούρτης, λίγο αλεύρι για πανάρισμα και το ιδιαίτερο πιροσκί μας είναι έτοιμο να ροδοκοκκινίσει στο τηγάνι.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού κρυώσει τον ανακατεύουμε με
το αυγό. Τον ανοίγουμε σαν πιτάκι και βάζουμε στο κέντρο το λουκάνικο. Κλείνουμε, πλάθουμε σαν πιροσκί και ρολάρουμε επάνω στο αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- 1 συσκευασία πουρέ
- λίγο πάπρικα
- 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε 4 ίσα κομμάτια
- 200 ml. γάλα
- 1 αυγό
- 50 γρ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι